Πάρος Κοιλάδα με τις Πεταλούδες

Αυτά που αξίζει να δείτε κατά την επίσκεψη σας στην Πάρο

Δεν πρέπει να κάνετε το λάθος να πάτε στην Πάρο και να μην επισκεφθείτε την Κοιλάδα με τις Πεταλούδες. Πρόκειται για έναν τόπο πανέμορφο και γαλήνιο, με οργιαστική βλάστηση, την οποία συνθέτουν κάθε είδους δέντρα κι φυτά.
Φωτογραφία του ε-paros


Σίγουρα δεν περιμένετε να δείτε έναν καταπράσινο παράδεισο στην καρδιά των Κυκλάδων, κι όμως γι’ αυτό ακριβώς πρόκειται. Και οι χιλιάδες πεταλούδες, που καλύπτουν τους κορμούς των δέντρων μπορούν να το επιβεβαιώσουν.
Η Κοιλάδα με τις Πεταλούδες βρίσκεται στην περιοχή Ψυχοπιανά και για να φτάσετε αρκεί να πάρετε τον περιφερειακό που ξεκινά από την Παροικιά με κατεύθυνση νοτιοδυτικά. Ο δρόμος είναι πολύ καλός ενώ στην πορεία σας, που δε θα ξεπεράσει τα 5 χιλιόμετρα, θα συναντήσετε και το μοναστήρι Χριστός του Δάσους και την επιβλητική, κατάλευκη εκκλησία του Αγίου Αρσενίου, προστάτη του νησιού.
Για το τι θα συναντήσετε όμως όταν φτάσετε, δύσκολα μπορούμε να σας προετοιμάσουμε. Αφήνοντας το όχημα σας έξω στο πάρκινγκ και περνώντας την πύλη θα βρεθείτε σ’ έναν κόσμο, κατ’ αρχήν δροσερό ενώ το μάτι σας θα χορτάσει πράσινο.
Ακολουθώντας τα φροντισμένα μονοπάτια με τα τόξα θα τριγυρίσετε μέσα στην κοιλάδα και θα εύχεστε να μην υπήρχαν τα κατευθυντήρια τοξάκια ώστε να έχετε κάθε λόγο να χαθείτε.
Αγριελιές, συκιές, κορομηλιές, αχλαδιές και δεκάδες άλλα δέντρα έχουν κατακλυστεί από τις καφετί πεταλούδες, που γαντζωμένες στους κορμούς δίνουν έναν άλλον τόνο με τις χαρακτηριστικές πινελιές των φτερών τους.
Σαφώς και θα ακολουθήσετε τις οδηγίες που σας προτρέπουν να αποφεύγετε τις απότομες κινήσεις για να μην τρομάξετε τις πεταλούδες. Αλλά δε χρειάζεται να ανησυχείτε. Κάθε λίγο και λιγάκι πολλές απ’ αυτές ξεχύνονται σαν σμήνος γύρω σας, πιθανότατα θέλοντας να ξεμουδιάσουν μετά από τόση ώρα ακινησίας. Και τότε θα δείτε να ξετυλίγεται μπροστά σας ένα θέαμα ανεπανάληπτο: οι καφέ πεταλούδες εμφανίζονται μπροστά σας με όλη τη μεγαλοπρέπεια των κατακόκκινων αποχρώσεων που έκρυβαν μέχρι πριν από λίγο τα διπλωμένα φτερά τους.
Ο περίπατος σας στα πέτρινα μονοπάτια, υπό των ήχο των τρεχούμενων από τις κρήνες νερών, μπορεί να κρατήσει όσο εσείς θέλετε. Αν κουραστείτε μπορείτε να ξεκουραστείτε στο συμπαθητικό αναψυκτήριο όση χρειάζεστε προκειμένου να ξεκινήσετε τη βόλτα σας από την αρχή.
Περισσότερες φωτογραφίες από την κοιλάδα με τις πεταλούδες μπορείτε να βρείτε στην Photogallery...Πάρος Κοιλάδα με τις Πεταλούδες - Φωτογραφίες

ΠΑΡΟΣ Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ - ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
http://www.parosislandinfo.gr/parosgenika/parosaksiotheata/koiladametispetaloudes/index.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πληθυσμός Πάρου σε όλες τις πόλεις και σε όλα τα χωριά

Τα ονόματα της Πάρου σε όλη την ιστορία της